Skip to main content

Drugi krug radionica, baziran na razumijevanju forme, ovoga puta je započeo u Mariboru (SNG). Radionica, ponovo predvođena Matejom Kokol (kazališna redateljica i pedagoginja), Ivanom Vuković (dramaturginjom), te Mojcom Redjko (kazališnom pedagoginjom), je okupila iste sudionike (ukupno njih 20) iz srednjih škola iz Maribora i Ljutomera. Mentori su se fokusirali na dosadašnji rad polaznika  i razvijanje dramskog koncepta iz materijala nastalog na prvoj radionici.

Na sličan način radionica u Zagrebu fokusirala se na upoznavanje sudionika s oblicima dramskih i postdramskih tekstova kroz materijal prikupljen tijekom prve radionice. Istraživali su dramske likove, glasove, lica i sudjelovali u zajedničkom pisanju praćenom analizom materijala i finalnim uređivanjem. Radionica je održana pod vodstvom pedagoginje ZKM-a Grozdane Lajić.

Druga radionica u Beogradu također je konstruirana kao nastavak prvog sastanka sa sudionicima (njih 20) koji su dobili zadatak da napišu jednu kratku scenu na temelju svog scenarija s prethodnog sastanka, a slijedeći osnovna pravila dramaturgije. Radionicu je vodio Ivan Baletić.