Skip to main content

/ Nagrađeni autori /

KATJA GOREČAN

Katja Gorečan (Celje, 1989.) diplomirana je književna komparatistica s magisterijem i izvedbenih umjetnosti, autorica tri zbirke poezije i dva objavljena dramska teksta. Za autoricu je karakteristično da je teško njezine radove smjestiti u jedan žanr. Tekstovi su joj izvođeni u Hrvatskoj i Poljskoj te uvršteni u razne strane antologije. Godine 2022. objavila je svoj debitantski roman Materinska kníkbica (LUD Literatura).

KRISTINA KEGLJEN

Kristina Kegljen (1987., Slavonski Brod) diplomirala je engleski jezik i dramaturgiju. Objavila je tri zbirke pjesama (Capricorn, 2006.; Ne poklanjaj srce divljim stvorovima, 2009.; Geleri i grožđice, 2011.) te roman Bablje ljeto (2019.) te je prevela nekoliko romana s engleskog jezika. Dugi niz godina radi kao prevoditeljica, piše dramske tekstove i scenarije, vodi radionice dramskog pisanja. Zaposlena je kao urednica u Dramskom programu Hrvatskog radija.

TIJANA GRUMIĆ

Tijana Grumić (1993) je dramska spisateljica i dramaturginja. Diplomirala je i masterirala na Katedri za dramaturgiju Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu kao studentica generacije. Autorica je nekoliko dramatizacija i više od deset originalnih dramskih tekstova koji su izvođeni u kazalištima širom Srbije, kao i u Sloveniji, Italiji i Njemačkoj. Tekstovi su joj prevođeni na engleski, njemački, talijanski, ruski, poljski, slovenski i gruzijski jezik i objavljivani u domaćim i stranim časopisima i antologijama. Osim pisanja, aktivno radi kao dramaturginja na projektima u kazalištima širom Srbije. Za svoj dosadašnji rad dobila je mnoge nagrade, među kojima i nagradu za cjelokupno dramsko stvaralaštvo ,,Borislav Mihajlović Mihiz” koju dodjeljuje Srpska čitaonica u Irigu. Jedna je od osnivačica regionalne platforme Od malih nog(u), posvećene razvoju i afirmaciji kazališta za djecu i mlade u regiji. Piše za djecu i odrasle.